Miből áll a GAPS Táplálkozási Protokol?

A kezelés célja a szervezet méregtelenítése, az idegrendszer megtisztítása a „toxikus ködtől” annak érdekében, hogy az megfelelően tudjon fejlődni és működni. Ennek eléréséhez a bélrendszer megtisztítására és meggyógyítására kell helyezni a hangsúlyt, hogy az többé ne a mérgezés, hanem a tápanyagok fő forrása legyen.  A vérünkben áramló méreganyagok több mint 90%-a a bélrendszerünkből kerül be – és jut el az idegrendszerhez is –, tehát bélrendszer gyógyulása drámaian csökkenti a szervezet mérgezettségi szintjét.

 A sikeres kezelés a Táplálkozási Programmal valósítható meg, amely Dr. Natasha Campbell-McBride személyes és több ezer, a világ minden tájáról érkezett GAPS beteg, gyermek és felnőtt klinikai kezelése folyamán nyert tapasztalata alapján alakult ki.

 

A GAPS Táplálkozási Program a következőkből áll:

 

1. Étrend. A GAP Szindróma emésztési rendellenesség. Az emésztőrendszer egy hosszú csatorna; amivel ezt megtölti, közvetlen hatással lesz állapotára. Így az étrend kialakítása a legfontosabb feladat és az első számú kezelési forma. Minden más másodrendű.

 

2. Étrendkiegészítők (Törekedjünk a minimumra, de jó minőségű probiotikus készítményre és – lehetőleg fermentált – tőkehalmáj olajra szükség lesz.)

 

3. Méregtelenítés és életmódváltás, a külvilágból bekerülő méreganyagok minimumra csökkentése, legyen szó vegyszerekről, szépségápolási cikkekről vagy feldolgozott ételekről.

 

A kezelés teljes megismeréséhez, kérem, olvassa el a GAPS könyvet!